FILMPJE 1. Bekijk dit schokkende filmpje van Dr. Shinya over darmvervuiling. De darm ons riool? Niet voor mensen die snel misselijk worden…

FILMPJE 2. Nieuwsgierig geworden wat er uit een darm kan komen tijdens een darmspoeling? Bekijk hier een filmpje van een hoge darmspoeling op Tiktok!

Hoe werkt een darmspoeling?

Een darmspoeling ruimt oud afval op door het schoonspoelen van de dikke darm met gezuiverd water op lichaamstemperatuur. Liggend wordt een canule anaal ingebracht door de behandelaar of de klant zelf. Via de canule loopt het water de darm in waarna de buik wordt gemasseerd. De aangekoekte en harde ontlasting laat dan los waarna het ingelopen water met de inhoud van de darm wordt afgevoerd. Ontlastingsresten en de mucoide plaque zijn vaak laag op laag vastgekoekt en laten zich niet in één keer afvoeren. Meestal zijn er meerdere spoelingen nodig. Een bijkomend positief effect van de darmspoeling is dat tijdens een spoeling een deel van het ingelopen water wordt opgenomen in de bloedbaan. Op de aanwezige 5 liter bloed betekent dit een flinke wassing en reiniging van alle lichaamscellen en organen. Het water wordt binnen 12 uur na de spoeling als urine door de nieren uitgescheiden.

Effecten van een darmspoeling

Tijdens de weken van spoeling, vaak al direct na de eerste spoeling, merkt men dat het algehele welbevinden toeneemt. De ‘noodventielen’ hoeven minder hard te werken waardoor zweet frisser ruikt, de huid verbetert, de menstruatie minder pijnlijk verloopt en allerlei kleinere en grotere klachten minder worden of verdwijnen. Heeft men veel gifstoffen dan kunnen er reinigingsreacties optreden. Klachten als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, opgeblazen gevoel, gebrek aan energie, huiduitslag zijn als gevolg van het in roulatie komen van toxines niet ongebruikelijk. Ook emotionele toxines, opgeslagen in de darmen, kunnen loskomen en zich uiten in tranen, boosheid of andere emoties. Ook deze hebben de ruimte nodig. Meest voorkomende effecten van darm -en lichaamsreiniging zijn: Verbeterde stoelgang, geen opgeblazen gevoel meer, mooiere huid, fitter, betere slaap, meer ontspanning in het lichaam, betere stemming, meer zin in het leven, helderder in het hoofd etc.