Een hoge darmspoeling, hoe werkt dat nou?

P1050330

 

 

 

 

 

 

De allereerste keer krijgt u een intakegesprek voorafgaand aan de 1e hoge darmspoeling. Het is van belang om te weten wat uw klachten zijn, wanneer ze zijn begonnen. Of u medicatie gebruikt. wat uw doelstellingen zijn etc.

Daarna leg ik de darmspoeling uit kort uit, om een wat beter beeld te krijgen. Hierna volgt de darmspoeling. De behandeling duurt 40 minuten en is erg goed te doen. Er wordt gewerkt met de slow-fill-methode. Dit betekent langzaam vullen. In kleine etappes laat ik het water in de dikke darm stromen. De client kan zelf bepalen wanneer hij of zij wil loslaten. Op deze manier verloopt de behandeling erg prettig. De darm werkt zelf door peristaltiek het water en de ontlasting eruit. Dit wordt via een slang en vervolgens door de kijkbuis afgevoerd. Men voelt van het water niets in de darm. Veelal komt er tijdens de allereerste x spoelen nog niet eens zoveel los, maar naarmate men meer spoelt komt er ook meer los, meestal bij de 3e behandeling. Tijdens de spoeling wordt meerdere malen de buik gemasseerd, dit stimuleert het loslaten/ontlasten.

Na 40 minuten is de spoeling voorbij en gaat men naar het toilet. Vaak komt daar nog meer ontlasting los! Als alles rustig is kleed de client zich weer aan en is dan klaar. Meestal is de reactie dan pffff wat een opluchting, mijn buik is platter! Heel soms borrelt het nog in de buik en moet men later nog eens naar het toilet. In de meeste gevallen niet.

Hoeveel spoelingen de client nodig heeft kan men vooraf niet geheel bepalen. Het advies is in ieder geval te beginnen met een serie van 4 spoelingen en daarna verder te kijken wat nodig is. Mocht u er maar 1 willen doen, dat kan en mag naturlijk ook, maar verwacht dan niet een optimaal resultaat. De behandelingen zijn prima te doen voor mannen en vrouwen en jong en oud. Meestal is men de eerste x wat gespannen en onwennig, dat is normaal. Als men eenmaal een spoeling heeft gehad, dan is de volgende spoeling een stuk minder spannend en daaropvolgende alweer heel normaal.

Na afloop van de spoeling betaald men per pin of contant voor een losse spoeling of een serie. Aan het einde van gehele serie wordt de nota voor de ziektekostenverzekeraar uitgeschreven. Let op sommige verzekeraars vergoeden maar sommige ook niet. Als u het zeker wilt weten dan moet de NOAG en/of VIV in de lijst voorkomen van beroepsgroepen. Op de nota staat altijd natuurgeneeskundig consult.

Wilt u een afspraak maken? Bel 0316 785075 06 18643023 of liever mailt u naar info@detoxandmore.nl. Tijdens de behandelingen staat de voicemail aan, dus mailen is het makkelijkst en heeft u het snelst antwoord! Dank voor uw begrip.

Hartelijke groet

Uw therapeut, Francis

Francis15102015 011