“Vandaag ben ik voor mijn eerste darmspoeling geweest. Het was best spannend, maar door de vriendelijke en warme ontvangst en verzorging van Francis voelde ik me totaal op mijn gemak. Het is volkomen pijnloos (ondanks mijn aambeien) en ik voelde mij na de spoeling kilo’s lichter. Ik heb er nog drie te gaan en kijk er al naar uit. Het voelt fantastisch om zo ‘leeg’ te zijn. Francis, bedankt voor de liefdevolle begeleiding, ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Als de behandelingen erop zitten ga ik eens in de 2 maanden terug voor een ‘onderhouds’ beurt..”

Helma

Een hoge darmspoeling, hoe werkt dat nou?

P1050330

Intakegesprek

De allereerste keer krijgt u een intakegesprek voorafgaand aan de 1e hoge darmspoeling. Het is van belang om te weten wat uw klachten zijn, wanneer ze zijn begonnen. Of u medicatie gebruikt. wat uw doelstellingen zijn etc.

Uitleg hoge darmspoeling

Daarna leg ik de darmspoeling kort uit, zodat u een beter beeld krijgt. Hierna volgt de darmspoeling. De behandeling duurt 40 minuten en is erg goed te doen. Er wordt gewerkt met de slow-fill-methode. Dit betekent dat het water in kleine etappes in de darm stroomt. U kunt  zelf bepalen wanneer u wilt loslaten. Op deze manier verloopt de behandeling erg prettig. De darm werkt door peristaltiek het water en de ontlasting eruit. Dit wordt via een slang en vervolgens door de kijkbuis afgevoerd. Men voelt van het water niets in de darm. Veelal komt er tijdens de allereerste keer spoelen nog niet eens zoveel los. Naarmate men vaker  spoelt komt er ook meer los, meestal bij de 3e behandeling. Tijdens de spoeling wordt meerdere malen de buik gemasseerd, dit stimuleert het loslaten/ontlasten.

Bekijk hier een filmpje van een hoge darmspoeling op Tiktok

Na de behandeling

Na 40 minuten is de spoeling voorbij en gaat u naar het toilet. Vaak komt daar nog meer ontlasting los! Als alles rustig is kleedt u zich weer aan en bent u klaar. Meestal is de reactie dan ‘pffff wat een opluchting, mijn buik is platter’! Heel soms borrelt het nog in de buik en moet men later nog eens naar het toilet. In de meeste gevallen niet.

Serie behandelingen

Hoeveel spoelingen de client nodig heeft kan men vooraf niet geheel bepalen. Het advies is in ieder geval te beginnen met een serie van 4 spoelingen en daarna verder te kijken wat nodig is. Mocht u er maar 1 willen doen, dat kan en mag naturlijk ook, maar verwacht dan niet een optimaal resultaat. De behandelingen zijn prima te doen voor mannen en vrouwen en voor jong en oud. Meestal is men de eerste keer wat gespannen en voelt het onwennig, dat is normaal. Als men eenmaal een spoeling heeft gehad, dan is de volgende spoeling een stuk minder spannend en de daaropvolgende alweer heel normaal.

Vergoedingen & prijzen

Na afloop van de hoge darmspoeling betaalt men per pin of contant voor een losse spoeling of een serie, zie hier overzicht van prijzen. Aan het einde van de serie wordt de nota voor de ziektekostenverzekeraar uitgeschreven. Detox & More is op dit moment (2023) aangesloten bij de NOAG en de BATC. Vergoedingen zijn mogelijk. De behandelingen vallen onder alternatieve geneeswijzen (aanvullende verzekering). Als u zeker wilt weten of u vergoedingen krijgt, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar. Vermeld dat de  zorgverlener is aangesloten  bij de NOAG en de  BATC  (beroepsgroepen). Op de nota staat vermeld: Natuurgeneeskundig consult.

Veelgestelde vragen over hoge darmspoelingen, klik op deze link.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken? Bel 0316 785075 06 of 18643023. Tijdens de behandelingen staat de voicemail aan, laat een bericht achter en ik bel u z.s.m. terug. Mailen geeft sneller antwoord: info@detoxandmore.nl. Dank voor uw begrip.

Hartelijke groet, Francis van Dijk, uw specialist in hoge darmspoelingen sinds 2007

Francis15102015 011