Francis van Dijk

Wie ben ik?

Mijn naam is Francis van Dijk, geboren 25-12-1973, kerstkindje inderdaad 😉 te Zevenaar, Colonhydrotherapeut en eigenaresse van Detox & More.

Na de Havo ging ik na de Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Zwolle. Ik had altijd een enorme passie voor sport dus dit was een logische keuze. Ik wilde niet gelijk na mijn studie serieus aan de slag, dus ben ik eerst gaan reizen en werken. Het werd een soort ontdekkingsreis naar mezelf.

Interesses

Vanaf 2000 raakte ik steeds meer geïnteresseerd in gezondheid, psychologie en ‘het spirituele’ en begon ik veel boeken te lezen over deze onderwerpen. Ik volgde opleidingen o.a. NEI en Bachbloesemtherapie. Mijn gedrevenheid om anderen te helpen uitte zich vaak in gesprekken om mensen, met name toen vrienden te adviseren en te bemoedigen rondom alledaagse levensproblemen. Het gevoel om anderen te helpen zat er al vanaf kinds af aan in. Het idee om een eigen praktijk te hebben borrelde geregeld in mij op…

Reinigingskuur

In 2004 na een vakantie in Frankrijk kreeg ik wat last van mijn buik, ik was altijd gezond en fit, en eigenlijk had ik nooit ergens last van (een zegen). Iets in mij zei, ga eens een reinigingskuur doen, en zo deed ik dat. Ik bestelde online een detoxkuur en ging aan de slag..

Groente en fruit, sappen, supplementen en klysma’s volgden. Ik merkte na een paar dagen al verschil!!! Mijn huid werd veel mooier, ik voelde me fitter worden, mijn buik werd weer platter, mijn stoelgang ging beter, mijn oogwit werd witter, ik sliep beter (als een roos), werd heel uitgerust wakker, mijn huid straalde, ik voelde me meer ontspannen, mijn hoofd werd helderder, ik kreeg meer inspiratie en drive om dingen aan te pakken! Ik voelde me zo goed!!!! ‘Wauw’, dacht ik, dit moet ik delen, dit moet ik doorgeven!!!!

Goede gezondheid

Door die detoxkuur realiseer ik mij hoe belangrijk de darmen zijn voor een goede gezondheid! Niet alleen fysiek maar ook mentaal en spiritueel, het werkte kennelijk door op alle niveaus! Het idee werd geboren om hier iets mee te doen, en zo ontstond Detox & More.

Op de sportschool waar ik werkte, startte ik een zelfbedacht programma met detoxen, gezonde voeding en sporten, een super combinatie! Ontgiften en daardoor lekker gezond en fit worden en ook nog eens slank? Dat was al gebeurt met mij, maar nu dus ook met ‘mijn’ cliënten!

Colonhydrotherapie

Toen ik een tijd later van een vriendin/collega hoorde dat er een professioneel apparaat voor darmreiniging (Colonhydromat) bestond, werd  ik helemaal enthousiast en dacht ik ja, dit ga ik doen!!!! En dan ook goed, in een eigen praktijkruimte. Ik schreef een plan, ik volgde opleidingen waaronder Colonhydrotherapie, orthomoleculaire geneeskunde. Ik ging op zoek naar een ruimte en vond een supermooie praktijkruimte in Arnhem.

Vanaf begin af aan liep het! Mijn gevoel klopte, dit hebben zoveel mensen nodig. Mensen hoeven niet onnodig te lijden of ziek te zijn. Reiniging daar begint genezing mee! Het is in het verleden al zo vaak gezegd. De Egyptenaren deden al klysma’s! Maar wij welvarende, westerse mensen zijn vooral medicijnen gaan gebruiken om symptomen te bestrijden en komen er langzamerhand achter dat dit niet werkt, alleen op de korte termijn.

Genezen

Ik  ben echt heel blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen het is zo leuk mensen te helpen en soms al na 1 behandeling te horen, ik heb nergens meer last van! En hoe mooi kan therapie zijn,  een therapie waarbij water, voeding en de juiste voedingsstoffen en /of kruiden genezing brengt, natuurlijk genezen heet dat. Genezen, hoe genezen bedoelt is.

Ik hoop nog heel veel mensen te mogen helpen in hun weg van ziekte naar gezondheid, van depressie naar blijheid, van pijn naar pijnvrij

Liefs

Francis van Dijk

U verdient ’t namelijk om gezond te zijn! 😉