Ziekte ontstaat kort gezegd door een verstoring in de ontgifting. Wanneer men teveel ´gif´ binnenkrijgt en/of wanneer men niet voldoende het ´gif´ kwijt raakt. Onder ´gif´ versta ik niet alleen stoffen uit voeding maar ook uit onverwerkte emoties, negatieve gedachten, gevoelens, omgevingsinvloeden etc.

De meeste mensen zijn zich niet bewust van een te volle, vervuilde darm, zelfs als iemand klachten heeft zal diegene niet gelijk denken aan de darmen, men heeft toch immers hoofdpijn, hoezo heeft dat met de darmen te maken? Een volle, vervuilde darm leidt logischer wijs tot het vergiften van het bloed, het bloed voorziet het hele lichaam van stoffen. Klachten die wijzen op teveel gifstoffen in het lichaam, zijn o.a. moeheid, hoofdpijn, huidklachten, maag-darmklachten, menstruatieklachten, gewrichtsklachten, overgewicht, lusteloosheid, depressie etc.

Op dit moment zijn omgevingsinvloeden een groot risico, met name straling is een steeds groter probleem voor de mens aan het worden, dit aspect neem ik dan ook absoluut mee in mijn gezondheidsadviezen voor mijn cliënten. Een zeer onderschat probleem.

Teveel SPANNING: door slechte, onvolwaardige voeding, teveel eten, te weinig bewegen, negatieve denken, vasthouden van emoties, trauma’s, teveel voor de kiezen krijgen, over grenzen heen gaan (geestelijk, fysiek), omgevingsinvloeden als straling, vervuilde lucht etc. Deze SPANNING moet LOSGELATEN WORDEN…

Letterlijk en figuurlijk ONTLASTEN is dan de oplossing.

Colonhydrotherapie is een perfecte basistherapie, 80% van alle ziekten begint in de darm.

Het zou normaal moeten zijn dat men zijn of haar lichaam een paar x per jaar reinigt, zeker in deze westerse maatschappij, waarin we dagelijks bloot staan aan ‘vervuiling’. Ook vasten geeft het lichaam de kans om te herstellen en gif kwijt te raken.

Colonhydrotherapie is een zeer professionele therapie. De behandeling is pijnloos en discreet. De slow-flo (langzaam vullen) methode houdt rekening met het zenuwstelsel van de cliënt, het zorgt er voor dat er rust en ontspanning blijft in het lijf, hoe meer ontspanning hoe meer men kan loslaten…

Dr. Boerhaave sprak zo mooi…

´Houdt het hoofd koel, de voeten warm en prop niet al te vol, die darm´

En is het leed al geschied? Treur dan niet, de oplossing is nabij….ik wens u alle gezondheid toe, u verdient het!

Lieve groet Francis