Benodigdheden

* 6 liter appelsap, liefst biologisch/glazen fles
* 4 eetlepels (60 gram) bitterzout/magnesiumsulfaat (voor 4 glazen bitterzout)
* Een paar grapefruits (180 ml sap nodig)
* Extra vierge olijfolie (120 ml)
* Een vergiet met kleine gaatjes om de steentjes op te vangen (optioneel)

Planning

Zorg dat je darm al wat schoner is voordat  je de leverreiniging doet. Kies 1 of  2 dagen vrije dagen uit voor de leverreiniging. Bijvoorbeeld de zaterdag, de dag dat je de leverreiniging doet en de zondag is het dan met name in de ochtend van belang dat je thuis blijft omdat je meerdere malen naar het toilet zal moeten gaan. Je mag de reiniging NIET doen als je ziek bent of je niet lekker voelt.

Voorbereiding

6 dagen achter elkaar, drink je 1 liter appelsap, verdeeld over de dag, naast je gewone voeding. Op dag 6 zorg je dat de 1 liter appelsap in de ochtend hebt gedronken. Vermijd vet en dierlijke producten zoveel mogelijk. Eet dus vooral plantaardig.

Dag 6

14:00 uur: Eet of drink (behalve water) niet meer vanaf 14 uur
Meng 4 eetlepels in 4 glazen (ong. 175ml per glas) water en giet dit in een kan. Dit is genoeg voor vier porties. Zet de kan in de koelkast om ijskoud te worden (dit is alleen maar voor het gemak en de smaak).
18:00 uur: Drink één glas bitterzout.
20:00 uur: Drink weer één glas bitterzout.
21:45 uur: Pers de grapefruits uit, tot je 180 ml sap hebt, meng dit samen met 120 ml olijfolie in een beker die je kan afsluiten, goed schudden, mixen. De oplossing wordt hierdoor waterig.
22:00 uur: Drink het mengsel in het geheel staand op (binnen 5 minuten), eventueel met rietje. Ga daarna direct in bed liggen op rug, je hoofd hoger dan je buik. Blijf minimaal 20 minuten liggen zonder te bewegen en te praten. Doe je ogen dicht en richt je op je lever. Daarna kun je een kussen weghalen en normaal gaan slapen.

De volgende dag (dag 7)

Je zal in de ochtend heel vaak naar het toilet moeten om dunne ontlasting en steentjes en lucht kwijt te raken…
06.00-6.30 uur: Drink na het wakker worden een glas warm water en drink daarna het derde glas bitterzout.
08.00-8.30 uur:  Drink het vierde glas bitterzout.
10.00-10.30 uur: Je kunt nu versgeperst fruitsap drinken, een half uurtje later kun je 1 of 2 stuks vers fruit eten, 1 uur later kun je een lichte maaltijd nemen, liefst vegetarisch.

Binnen 3 dagen na deze reiniging doet u een hoge darmspoeling!