fotovoorbeeld

Wie ben ik & mijn verhaal

Mijn naam is Francis van Dijk, geboren 25-12-1973 te Zevenaar, colonhydrotherapeut en eigenaresse van Detox & More.

Ik ben een sportieve meid, de keuze voor de opleiding Calo (Sport Academie), was dan ook een vrij logische keuze. Ik hou zo van sport! Na mijn opleiding te hebben afgerond in 1998, ben ik gaan reizen. Het werd een soort ontdekkingsreis naar mezelf, vanaf 2000 raakte ik steeds meer geïnteresseerd in gezondheid, psychologie en ‘het spirituele’ en begon ik veel boeken te lezen over deze onderwerpen. En opleidingen te volgen, o.a. NEI en Bachbloesemtherapie. Mijn gedrevenheid om anderen te helpen uitte zich vaak in gesprekken om mensen, met name toen vrienden te adviseren en te bemoedigen rondom alledaagse levensproblemen. Het gevoel om andere te helpen zat er al vanaf kinds af aan in.

In 2004 na een vakantie in Frankrijk kreeg ik wat last van mijn buik, ik was altijd gezond en fit, en eigenlijk had ik nooit ergens last van (een zegen). Iets in mij zei, ga eens een reinigingskuur doen, en zo deed ik dat. Ik bestelde online een detoxkuur en ging aan de slag..

Groente en fruit en sappen, supplementen en klysma’s volgden……Ik merkte na een paar dagen al verschil!!! Mijn huid werd veel mooier, ik voelde me fitter worden, mijn buik werd weer platter, mijn stoelgang ging beter, mijn oogwit werd witter, ik sliep beter (als een roos), werd heel uitgerust wakker, mijn huid straalde, ik voelde me meer ontspannen, mijn hoofd werd helderder, ik kreeg meer inspiratie en drive om dingen aan te pakken! Ik voelde me zo goed!!!

Hierdoor ging ik mij realiseren hoe belangrijk de darmen zijn voor een goede gezondheid!!!Niet alleen fysiek maar ook mentaal en spiritueel, het werkte kennelijk door op alle niveaus!

Het idee werd geboren om hier iets mee te doen,  en zo ontstond… Detox & More….

Eerst op de sportschool waar ik werkte, daar startte ik een programma met detoxen, gezonde voeding en sporten, een super combinatie! Ontgiften en daardoor lekker gezond en fit  worden en ook nog eens slank? En dat was al gebeurt met mij maar nu dus ook met ‘mijn’ cliënten! En later toen ik te horen kreeg dat er een professioneel apparaat voor darmreiniging (Colonhydromat) bestond, kreeg ik het idee om het nog professioneler aan te pakken en daadwerkelijk mijn eigen praktijk te starten! Om mensen te helpen hun gezondheid weer terug te krijgen. Ik schreef een plan, ik volgde de opleiding Colonhydrotherapie bij Lisette Timmermans in Delft en rondde deze in 2007 af, ik ging op zoek naar een ruimte en vond het pand aan de Oude Velperweg 10 in Arnhem. En nu, bijna 7 jaar later… ben ik dankbaar… dat ik zoveel mensen heb kunnen helpen met deze mooie therapie, waarbij water genezing brengt…

Visie

Ziekte ontstaat kort gezegd door een verstoring in de ontgifting. Wanneer men teveel gif binnenkrijgt en/of wanneer men niet voldoende het gif kwijt raakt. Onder GIF versta ik niet alleen voeding ook onverwerkte emoties, negatieve gedachten gevoelens, omgevingsinvloeden etc.

Een volle, vervuilde darm leidt logischer wijs tot het vergiften van het bloed, het bloed voorziet het hele lichaam. Klachten die wijzen op teveel gifstoffen in het lichaam, zijn o.a. moeheid, hoofdpijn huidklachten, maag-darmklachten, menstruatieklachten, lusteloosheid, depressie etc.

Op dit moment zijn omgevingsinvloeden een groot risico, met name straling is een steeds groter GIF voor de mens aan het worden, dit aspect neem ik dan ook absoluut mee in mijn gezondheidsadviezen voor mijn cliënten. Een onderschat gebied.

Teveel SPANNING: door slechte, onvolwaardige voeding, teveel eten, te weinig bewegen, negatieve denken, vasthouden van emoties, teveel voor de kiezen krijgen, omgevingsinvloeden als straling, vervuilde lucht, over grenzen heen gaan etc. Deze SPANNING moet losgelaten worden…

Letterlijk en figuurlijk ONTLASTEN is dan de oplossing.

Colonhydrotherapie is een perfecte basistherapie, 80% van alle ziekten begint in de darm.

Het zou normaal moeten zijn dat men zijn/haar lichaam een paar x per jaar reinigt, zeker in deze westerse maatschappij, waarin we dagelijks bloot staan aan ‘vervuiling’.

Colonhydrotherapie is een zeer professionele therapie. De behandeling is pijnloos en discreet. De slow-flo (langzaam vullen) methode houdt rekening met het zenuwstelsel van de cliënt, het zorgt er voor dat er rust en ontspanning blijft in het lijf, hoe meer ontspanning hoe meer men kan loslaten…

 

Dr. Boerhaave zei zo mooi…

Houdt het hoofd koel, de voeten warm en prop niet al te vol die darm….

 

Gezonde groet,

Francis van Dijk