Detox & More overspoelt met reacties door artikel in de Telegraaf

Naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf van 1 oktober jl. ben ik (Francis van Dijk) overspoelt met leuke, enthousiaste reacties en aanmeldingen voor darmspoelingen. Ongelofelijk, wilde eigenlijk alleen maar andere starters informeren over hoe ik mijn zaak heb opgezet en welke stappen ik heb gezet. Dat ik vervolgens zoveel reacties zou krijgen is echt fantastisch! Allemaal super bedankt, ik help u graag.
Hieronder het artikel:

‘Goede boterham door schone darmen’

Het ondergaan van darmspoelingen heeft afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Toch heerst er nog een taboe rond deze vorm van lichaamsreiniging. Maar als het aan onderneemster Francis van Dijk ligt, spoelt iedereen zijn darmen een tot twee keer per jaar.
Bijna drie jaar geleden startte Van Dijk haar kliniek voor colonhydrotherapie, ofwel hogedarmspoelingen. Sindsdien loopt het storm in haar Arnhemse praktijk.

De entrepreneur rondde eind jaren negentig haar sportopleiding af, maar maakte een aantal omzwervingen voordat ze haar draai had gevonden. Ze belandde bij een afslankstudio en dat werk bleek haar op het lijf geschreven. Ze ontdekte de wereld van sapvasten, ontgiftingskuren en onderging darmspoelingen. “Toen ik ervoer wat dat met me deed, begon het ondernemerschap te kriebelen. Ik voelde me fitter, mijn huid werd mooier, mijn oogwit witter en ik viel kilo’s af; dit moesten anderen weten!”

Ze kwam in contact met een Noord-Hollandse therapeute, die haar vertelde over een nieuw professioneel apparaat waarmee darmspoelingen gedaan konden worden. “Dat was het moment dat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Vanaf toen volgden alle logische stappen; ik deed een opleiding tot colonhydrotherapeut, schreef een ondernemingsplan, ging naar de bank en op zoek naar een bedrijfspand en ik kocht de inboedel.”

In het najaar van 2007 opende Van Dijk de deuren van Detox & More. “Al sinds die opendag blijft de telefoon rinkelen. Momenteel heb ik een wachtlijst van vier tot acht weken. Sinds ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging krijgen cliënten de behandeling veelal vergoed en is het nog drukker. Ik ben bezig met uitbreiding, er komt een tweede behandelkamer en ik ga me ook bezighouden met een andere techniek.”

Van Dijk: “De spoelingen zijn pijnloos. In drie kwartier spoelt er tien à twintig liter zuiver water op lichaamstemperatuur in en uit.”

Toch is colonhydrotherapie volgens sommigen pure kwakzalverij. Onzin, zegt Van Dijk: “Het principe is vrij simpel en logisch als je weet hoe het lichaam werkt. Darmspoelingen zijn zo oud als de weg naar Rome. We leven in een maatschappij waarin we niet alleen het milieu vervuilen, maar ook ons lichaam. Veel ziektes beginnen in onze darmen. Met darmspoelingen wordt ons lichaam ontgift en worden ziektes voorkomen.”